Pionýrský tah: KDU-ČSL nabízí na svých stránkách knihu s textem Ústavy ČR

8.4.2013 0:00:00

Odborná komise pro informační technologie KDU-ČSL pod vedením Tomáše Svobody připravila pro občanskou odbornou i laickou veřejnost originální novinku. Od pondělí 8. dubna od 12.00 je na webových stránkách KDU-ČSL ke stažení propracovaná verze elektronické knihy s textem Ústavy ČR.

Knihu najdete ke stažení na:

Dokument je zde k dispozici ve dvou formátech, pro běžné čtečky ve formátu ePub a pro čtečky Kindle ve formátu mobi. Autorem krátké předmluvy je místopředseda KDU-ČSL Pavel Svoboda.
„Jsme strana s téměř stoletou tradicí. Do této tradice patří na první příčku úcta k právu. Lidovci jsou prostě tradičně „strážci pořádku“, mají daleko k extremismu, fanatismu a porušování zákona. Jejich minulost před únorem 1948 a v padesátých letech vypovídá o lásce k vlasti a právu, která je schopna i nejvyšších obětí. Stovky mrtvých a vězněných to stvrdily v praxi. Snad právě proto jsme to nyní my, kdo nabízí kvalitní elektronickou knihu ústavy. Neúcta k právu a Ústavě ČR se dnes stává denním chlebem českých politiků. My v těchto stopách kráčet nebudeme,“ říká Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL.
Lidovci se v posledních letech v oblasti IT výrazně angažují a využívají nová média (sociální sítě, blogy a elektronickou komunikaci) nejvíce ze všech politických stran, jak potvrdila nedávná studie Masarykovy univerzity v Brně.
Petr Pithart, dlouholetý předseda a místopředseda Senátu ČR za KDU-ČSL, k tomu dodává:
„Někteří lidé se dosud domnívají, že ústava je něco jako povinný ornament státu - jako státní znak či prezidentská standarta; ve skutečnosti je ústava mimořádně praktický nástroj nejen pro dny sváteční (jako je volba prezidenta), ale pro každodenní život sebevědomého občana.“