Tříkrálová sbírka 2013 V České Skalici a okolí

12.1.2013 0:00:00

Od pátku do neděle vybíraly pro CHARITU ČR do zapečetěných kasiček skupinky malých koledíků s dospělým doprovodem od solidárních lidí a firem v České Skalici a v okolních obcích finanční prostředky. Po úředním ověření a přepočítání vybraných prostředků na Městském úřadě Vás o výtěžku budeme informovat. Za štědrost Vám děkujeme.

VYUŽITÍ SBÍRKY
Tříkrálová sbírka má jasně daná pravidla pro rozdělení výtěžku a je koncipována tak, že naprostá většina vykoledovaných prostředků zůstává v regionu, kde byly vybrány. Zde najdete příklady záměrů, na které chtějí Charity prostředky získané v letošním ročníku využít a také články a příběhy o tom, jak sbírka v minulosti pomáhal u nás i v zahraničí.   Více se dozvíte na http://www.trikralovasbirka.cz/o-sbirce/vyuziti-sbirky/

Farní charita Náchod

*  Vybavení a provoz Domu na půli cesty v Náchodě
*  Vybavení a provoz Domova pro matky s dětmi sv. Anna v Náchodě
*  Vybavení a provoz Charitní ošetřovatelské a pečovatelské služby
*  Přímá pomoc potřebným v regionu
*  Příspěvek na výstavbu vodárny v indickém Nirmal Nagar

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA V ČÍSLECH

Letošního koledování v naší farnosti se účastnilo 9 skupin tříkrálových koledníků, které vykoledovali pro potřeby Farní charity v Náchodě tyto částky:

Rychnovek, Zvole skupina č.1   5.866,- Kč /Ka/
Rychnovek, Zvole skupina č.2   5.729,- Kč /Ka/
Česká Skalice skupina č.3         7.387,- Kč /AM/
skupina č.4   8.513,- Kč /A/
Doubravice, Říkov skupina č.5   2.600,- Kč /Ka/
Studnice skupina č.6      5.060,- Kč /Net/
Doubravice, Říkov, Spyta skupina č.7   4.156,- Kč /Ka/
Žernov skupina č.9         5.804,- Kč /Mac/
Čáslavky skupina č.65   2.691,- Kč /Ka/
CELKEM 47.806,- Kč

Poděkování patří všem, kteří přispěli do této sbírky a samozřejmě také všem koledníkům, kteří věnovali potřebné síly, čas i oběti, při koledování v letošních dnech. Zásadním způsobem pomohli zajistit koledníky a doprovod lidé z římskokatolické farnosti Rodiny Adamů, Bečičkovi, Kašparovi z České Skalice, Netrestovi ze Studnice a Mackovi ze Žernova. DĚKUJEME.

foto Mirek Štěpán

Fotogalerie